دو رویداد اصلی در سیکل قاعدگی طبیعی عبارتند از: تخم گذاری و خون ریزی. طول سیکل قاعدگی در افراد مختلف فرق میکند و از دو هفته تا شش هفته یا بیشتر طول میکشد، ولی تخمک گذاری طبیعی دو هفته قبل از آغازخون ریزی اتفاق میافتد. این دو هفته طول عمر طبیعی جسم زرد در زنی است که بارور نشود. بدین ترتیب علت تفاوت در طول سیکل قاعدگی کم و زیاد شدن مرحله فولیکول قبل از تخمک گذاری است.
در آب و هوای معتدل سیکل قاعدگی معمولاً بین سن 12 تا 15 سالگی شروع میشود. در آب و هوای گرمسیری، شروع آن ممکن است در سن 9 تا 10 سالگی باشد. در یکی دو سال اول قاعدگی نامنظم است، زیرا بسیاری از سیکلها بدون تخمک گذاری اند. به طور سرشتی و غالباً به صورت خانوادگی ممکن است تا 16 سالگی به تأخیر بیفتد. در چنین افرادی هیچ گونه ضایعه عضوی مشهود نیست و با گذشت زمان سیکل قاعدگی طبیعی برقرار میشود. هر گاه قاعدگی پس از سن 18 سالگی هم ظاهر نشود، میگویند که شخص دچار آمنوره (یائسگی) اولیه است.
علت بیماری: اختلالات قاعدگی علل مختلفی دارد، از جمله:
1- حرص خوردن و عصبی شدن و داشتن استرس و اضطرابهای روزانه
2- استفاده از غذاهای آماده و فست فودها که نظم غدد درون ریز را مختل میکنند
3- مشاغل حساس که زن را در معرض استرسهای روزانه قرار میدهند
4- کار بیش از حد توان زن که او را دچار خستگی مفرط میکند
5- کم خوابی و استراحت نکردن کافی
6- ورزشهای سنگین برای زنان و به هم زدن نظم بدن.
روش طب قرآنی:
برای بهبودی بی نظمیهای هورمونی توصیه میشود:
1- سعی کنید که از غذاهای ممنوع و مضر استفاده نکنید.
2- سعی کنید به مدت دو هفته از غذاهای گیاهی استفاده کنید.
3- خواب و خوراک و استراحت خود را نظم ببخشید.
4- از استرس و فشارهای عصبی بپرهیزید.
5- سعی کنید روزانه 5 تا 7 قاشق غذا خوری جوانه گندم را همراه سالاد فصل با لیمو ترش تازه و روغن زیتون میل کنید.
6- روزانه به فعالیتهای فیزیکی و ورزش سبک بپردازید.
7- بهداشت و نظافت فردی را دقیقاً رعایت کنید.
8- سعی کنید هر لقمه غذا را 50 تا 60 بار خوب بجوید و 2 لقمه قبل از سیر شدن دست از غذا بردارید.
9- روزانه 6 لیوان آب بنوشید، نیم ساعت قبل و دو و نیم ساعت بعد از غذا.
توجه:
در صورت داشتن خون ریزی، موارد زیر توصیه میشود:
1- از مصرف آب حتی الامکان خودداری کنید.
2- سیر و پیاز، ترشیجات و لبنیات مطلقاً استفاده نکنید.
3- از مصرف جعفری و زعفران و کنجد و از مشتقات کنجد بپرهیزید.
4- روزانه 3 تا 4 لیوان آب هویج و عسل در طول روز و به مرور بنوشید.
5- روزانه 2 تا 3 پیش دستی یونجه تازه را همراه غذا میل کنید. در صورت نبودن یونجه تازه از جوانه بذر یونجه و یا از پودر بذر یونجه استفاده کنید (در هر لیوان آب هویج و عسل یک قاشق مربا خوری اضافه شود).
6- داشتن آرامش اعصاب و روان، از مهم ترین شروط کنترل خون ریزی است.
7- در صورت داشتن کیست از مصرف فرآوردههای حیوانی اجتناب کنید.
منبع: استاد خدادادی