بیماری آنفلوآنزا یک بیماری سیستمیک است که معمولا به صورت اپیدمیک ظاهر می شود. این بیماری به علت آلودگی به ویروس آنفلوآنزای A و B به وجود می آید. ویژگی بالینی آن دوره کمون کوتاه به مدت 18 – 72 ساعت و به دنبال آن تب، هیجان، سرفه، آبریزش بینی، سر درد و درد ماهیچه است. به طور معمول همه گیری آنفلوآنزا در ماه های زمستان روی می دهد.
روش طب قرانی :برای پیشگیری از این بیماری ، بهترین روش پرهیز از غذاهای مضر یا ممنوع است؛ همچنین خوردن روزانه یک قاشق غذاخوری عسل و یک عدد سیب درختی (شسته شده) با پوست و دانه. برای بهبودی بیماران توصیه می شود:
1- مسائل بهداشتی را دقیقا رعایت کنید و از غذاهای مضر یا ممنوع بپرهیزید.
2- بیمار به مدت 48 تا 72 ساعت فقط از نکتار سیب و عسل و کمی یخ، به مرور استفاده کند.
3-بیمار روزانه 6 تا 8 لیوان از نکتار سیب بنوشد. توصیه می شود هر لیوان آب میوه در مدت 3 تا 5 دقیقه نوشیده شود.
4-بیمار از خوردن فراورده های حیوانی به مدت 1 هفته پرهیز کند.
5-بیماران در مدت رژیم غذایی در مقابل نور مستقیم آفتاب قرار نگیرند.
منبع : استاد خدادادی