دانشمندان در مطالعه ای که اخیرا در مجله تحقیقات زنبور داری به چاپ رسیده است به مقایسه دو تلاش زنبورهای عسل در دفاع از خود در مقابل کنه واروآ با تمییز کردن بدن خود و حذف این کنه ها از آن پرداخته اند.
کنه واروآ مخرب عموما به عنوان بزرگترین تهدید زنبورهای عسل در سرتاسر جهان به دلیل تکثیر بیماری که به مرگ کلونی منتهی می گردد، شناخته می شود.تاثیرات درمان با مواد شیمیایی مختلف در سال های اخیر به دلیل مقاوم شدن این کنه رو به کاهش نهاده است. و این موضوع منجر به تلاش برای پرورش و اصلاح نژاد گونه های زنبور عسلی شده است که مقاوم به این کنه هستند.یکی از مکانیسم های مقاومت احتمالی رفتار نظافتی زنبور عسل در هنگامی که آنها زنبورهای بیمار از خود دور می کنند و یا انها را از کنه میهمان پاک می کنند. مدت های مدیدی است که مشخص شده است، گونه های متفاوت زنبور عسل در مقاومت در مقابل کنه اروپایی مقاومت بیشتری از خود نشان می دهند.
چیرو اینورنیزی و همکاران وی در دانشگاه علوم مونته ویدئو اروگوئه به مقایسه رفتار زنبور عسل اروپایی و زنبور عسل و زنبور عسل آفریقایی پرداختند. آنها متوجه شدند که زنبور عسل آفریقایی در سطوح مشخصی رفتارهای واکنشی بیشتری را به کنه واروآ نسبت به زنبور عسل اروپائی نشان داده است.
نویسندگان این مقاله می گویند : زنبور عسل های آفریقایی مقاومت بیشتری را به کنه مخرب واروآ به نسبت زنبور عسل های اروپایی نشان دادند. این مطالعه نشان می دهد که چنین تفاوتی می تواند تا حدی وابسته به رفتار نظافتی انها باشد.
منبع: صندوق حمایت از توسعه زنبورداری کشور