علمیمقالات

تغذیه کودکان با عسل

استفاده از عسل در رژیم غذایی کودکان، در سال های اخیر بسیار توصیه شده و توجه زیادی را به خود جلب کرده است. کودکان با مصرف عسل در رزیم غذایی خود، علاوه بر ساخت سلول های خونی بیشتر، وزن گیری بهتری نسبت به کودکان بدون مصرف عسل دارند. عسل توسط نوزادان بهتر از شکر تحمل می شود؛ همچنین نوزادانی که عسل در رژیم غذایی آن ها وجود دارد، کمتر گریه می کنند. کودکانی که از عسل تغذیه کردند نسبت به گروهی که از شکر مصرف کردند وزن بیشتری گرفته و در مقایسه با گروه شاهد، کمتر استفراغ کردند. در مقایسه با شکر، کودکانی که از عسل تغذیه می کنند، تولید هموگلوبین بهتر و پوست شفاف تری دارند. کودکان تغذیه شده با عسل همچنین نسبت به گروه شاهد و تغذیه شده با شکر، کمتر به بیماری های مختلف مبتلا می شوند که علت را می توان در تولید سلول های خونی بیشتر در این گروه جویا شد. یکی از اثرات قابل توجه عسل در غذای کودکان، تسهیل گوارش غذا در معده آن هاست. علت این امر، اثر الیگوساکاریدها روی باکتری Bifidobacterium bifidus می باشد. کودکان با مصرف ترکیب عسل و شیر، به سرعت وزن گرفته و فلور باکتری های اسید دوست معده آن ها نظیر B. bifidus غنی می گردد. در آزمایشی دیگر، کودکانی که از عسلو شیر تغذیه کردند، کمتر به اسهال دچار شده و تعداد هموگلوبین خون آن ها در مقایسه با کودکانی که شیر آن ها با شکر شیرین شد، بیشتر بود. همچنین مصرف عسل باعث افزایش کلسیم خون شده و موجب لطافت چهره و پوست کودکان می گردد.
نگرانی هایی برای سلامت نوزادان بدلیل وجود باکتری Clostridium botulinum در عسل وجود دارد . این باکتری در اکثر غذاها با منشاء طبیعی وجود دارد که عسل نیز مقادیر کمی از آن را دارد. اسپورهای این باکتری می تواند در باکتری باقی بماند ولی قدرت تولید توسکین ندارد، اما به طور تئوری، این باکتری در معده نوزادان زیر یک سال می تواند رشد کرده و تولید توسکین نماید. کودکان بالای 12 ماه براحتی می توانند عسل را مصرف و هضم نمایند، ولی مواردی از آلودگی نوزادان زیر 12ماه به بوتولیسم گزارش می شود. در آلمان در هر سال تنها یک مورد نوزاد آلوده به بوتولیسم گزارش می شود.در بعضی از کشورها نظیر انگلیس، عسل برای حذف اسپورهای بوتولیسم گرم می شود،همچنین روی آن با اطلاعاتی مشخص می کنند که این عسل برای افراد زیر 12 ماه، مفید نیست. اخیرا کمیته سلامت اتحادیه اروپا، خطرات باکتری C. botulinum را در عسل ارزیابی کردند. در این پزوهش مشخص شدکه آزمایش میکروبیولوژیکی برای عسل لازم است، هرچند مقدار این باکتری در عسل قابل توجه نیست. در کشورهای اروپایی، اکثر علائم هشدار دهنده برای وجود این باکتری، روی بسته بندی عسل درج نمی شود. بنابراین تنها احتیاط مصرف عسل، برای نوزادان زیر یک سال است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا