تقویت بینایی
بهبود درد مفاصل
رفع عفونت های عمومی بدن
ضد صرع و تشنج
درمان دیابت
تسکین عادت ماهانه دردناک در خانم ها
تسکین دردهای شکم و روده
بهبود زخم های بستر
بهبود درد معده
بهبود قوای جسمانی و جنسی
درمان سرماخوردگی های مزمن
لاغر کننده
(آویشن)
امروزه استفاده از داروهای گیاهی مورد توجه بسیاری از محققان قرارگرفته است. بسیاری از این گیاهان دارای ترکیبات با اثرات پیشگیریکننده بوده ودر برخی جوامع با احتمال زیاد در مهار بیماریهای خاص مورد استفاده از میوهجات وسبزیجات به علت اثرات حفاظتی آنها در برابر بیماریهایی نظیر سرطان و بیماریهای قلبی – عروقی وکبدی روز به روز افزایش مییابد این خواص حفاظتی به علت وجود ترکیبات آنتیاکسیدانی در گیاهان میباشد که موجب جلوگیری از آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد میشوند. آویشن کوهی (Origanum Vulgare) یکی از گیاهان خانواده نعناعیان میباشد ودر نواحی مختلف مدیترانه وبرخی نواحی آسیا میروید وامروزه همچنین در ایران کشت وتولید میشود. آویشن کوهی محتوی یک درصد اسانس است که قسمت اعظم آن را فنلها وهیدروکربنهای مونوترپنی والکلها تشکیل میدهند.
اسانس آویشن کوهی ازجمله ۱۰ اسانس معروف میباشد که نقش خاصی در تجارت جهانی دارد و در نوشیدنیها وصنایع دارویی و بهداشتی آرایشی استفاده متنوع میشود. همچنین آویشن کوهی دارای خواصی نظیر ضد قارچ ، ضد کرم، ضد اسپاسم، ضد رماتیسم، آنتی اکسیدان ، بادشکن، ضدعفونی کننده، خلط آور نگهدارنده طبیعی غذا و تاخیردهنده فراینده پیری در پستانداران میباشد. همچنین آویشن کوهی در انواع غذاها و نیز به عنوان ترکیبات معطر در اکثر فراوردههای غذایی استفاده میشود. با توجه به اینکه متابولیسم موادغذایی در کبد صورت میگیرد هدف از این پژوهش مشخص کردن اثرات احتمالی مصرف خوراکی عصاره الکلی گیاه آویشن کوهی در موش نر بالغ نژاد ویستار برعملکرد کبد ومقایسه میانگین غلضت سرمی آنزیمهای کبدی ومقایسه میانگین غلضت سرمی آنزیمهای ALP و ALT,AST خون در گروههای تجربی دریافتکننده عصاره الکلی گیاه آویشن کوهی با گروه کنترل میباشد.