بیماری ها و روش درمانمقالات

یرقان

یرقان چیست؟

یرقان به معنی زرد رنگ شدن بافت های بدن و از جمله زرد رنگ شدن پوست و بافت های عمقی است.

علت بیماری

علت یرقان وجود مقدار زیاد بیلیروبین در مایعات خارج سلولی است که به شکل بیلیروبین آزاد یا به شکل بیلیروبین مزدوج است.
غلظت طبیعی بیلیروبین پلاسما شامل بیلیروبین آزاد و مزدوج به طور متوسط 0/5 میلی گرم در هر 100 میلی لیتر پلاسماست. در بعضی حالات غیر طبیعی این مقدار می تواند تا 40 میلی گرم در 100 میلی لیتر پلاسما افزایش یابد و قسمت زیادی از آن از نوع مزدوج باشد. هنگامی که غلظت از حدود سه برابر طبیعی بالاتر رود، پوست معمولا شروع به زرد شدن می کند.

عواملی که موجب بروز بیماری یرقان در شخص می شوند عبارتند از:

  1.  افزایش انهدام گویچه های سرخ با آزاد شدن سریع بیلیروبین به خون
  2. انسداد مجاری صفراوی یا آسیب سلول های کبدی به طوری که حتی مقادیر طبیعی بیلیروبین نتواند به داخل لوله ی گوارش دفع گردد.

مورد اول را یرقان همولتیک و مورد دوم را یرقان انسدادی می گویند. با مراجعه به آزمایشگاه های تشخیص طبی مشخص می شود که در یرقان همولیتیک تقریبا بیلیروبین بیلیروبین از نوع آزاد است، اما در یرقان انسدادی نوع بیلیروبین از جنس مزدوج است. دیگر اختلاف مهم بین بیلیروبین آزاد و مزدوج آن است که کلیه ها می توانند مقادیر کمی بیلیروبین مزدوج را دفع کنند، اما قادر نیستند بیلیروبین آزاد چسبیده به آلومین را دفع کنند.

روش طب قرآنی

چون این بیماری مربوط به کبد آدمی است، بهتر است که همان روش درمانی بیماری هپاتیت در مورد این بیماری نیز اعمال شود، تا هر چه سریع تر نتیجه حاصل شود:

  1.  بیمار از مصرف غذاهای مضر جداً خودداری نماید.
  2.  بیمار از مصرف غذاهای گرمی بخش خودداری نماید (برای غذاهای گرمی بخش نگاه کنید).
  3. بیمار به مدت 24 ساعت تا 48 ساعت از نکتار هلو با عسل و یخ استفاده نماید.
  4. بیمار روزانه 250 گرم شاه توت با 1 قاشق غذا خوری عسل میل کند.
  5.  بیمار روزانه 5 تا 6 لیوان شربت عسل با لیموترش و یخ را به مرور میل نماید.
  6. بیمار روزانه 2 تا 3 لیوان نکتار سیبو یخ را میل کنند.
  7. غذای مصرفی بیمار بهتر است که سوپ جو و هویج و سبزیجات و آلو بخارا و اسفناج و گشنیز باشد و با لیموترش تازه و روغن زیتون میل شود.
  8. بیمار نباید به مدت 2 هفته از کلیه فرآورده‌های حیوانی استفاده کند.
  9. بیمار سعی کند که دچار یبوست مزاج نشود.
  10.  بعد از بهبودی، تا 2 هفته از فرآورده‌های حیوانی استفاده نشود.

منبع: استاد خدادادی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید