روش های پرورش زنبور عسلعلمیمقالات

خواص سرکه سیب برای زنبور عسل

بیماری نوزموزیس یکی از خطرناک ترین بیماری ها برای زنبورعسل است که باعث از بین رفتن زنبور ها شده و خسارات زیادی را در صنعت زنبورداری به همراه دارد. در سال های اخیر نوع جدیدی از این میکروب به نام نوزما در سراسر دنیا در حال گسترش است که قدرت بیماری زایی آن بیشتر از نوع قبلی است. طبق نظر محققان داروهایی که برای درمان بیماری نوزموزیس استفاده می شود، در درمان نوزما کارآمد نیست و همچنین اثرات سمی آن در انسان و محصولات حاصل از کندو خصوصا عسل طبیعی باقی می ماند.

 

با توجه به اینکه نوزما می تواند داخل کندوها و شان ها تا مدت ها زنده بماند و برای زنبورهای بالغ بیماری و آلودگی ایجاد کند، لذا باید اصول بهداشتی مورد توجه قرار گرفته و وسایل مورد استفاده، ضد عفونی شوند.

محققان و دانشمندان برای حل این مشکل به استفاده از مواد گیاهی و طبیعی روی آورده اند. یکی از مهمترین مواد طبیعی برای مبارزه با نوزما، سرکه سیب طبیعی می باشد. سرکه سیب با داشتن خاصیت اسیدی، برای ضد عفونی کردن تجهیزات و وسایل آلوده شده به نوزما، استفاده می شود. غلظت و مقدار سرکه سیب استفاده شده، در میزان تاثیر آن موثر می باشد.

سرکه سیب

سرکه سیب به صورت تخمیری، از قند موجود در سیب بوسیله باکتری ها و مخمر ها تولید می شود. این ماده حاوی اسید استیک بوده و اثرات ضد قارچی و ضد میکروبی دارد. سرکه سیب می تواند قارچ نوزما را در دستگاه گوارش زنبور عسل، از بین ببرد. البته مقدار استفاده از آن نباید زیاد باشد چون ممکن است زنبورها را دچار مشکل کند.

سرکه سیب

مواد موجود در سرکه سیب

  • استیک اسید
  • مالیک اسید
  • پتاسیم
  • منیزیم
  • گوگرد
  • فسفر
  • کلسیم
  • مس
  • فلوئور
  • آهن

ویتامین های موجود در سرکه سیب

  • ویتامین های گروه B
  • ویتامین A
  • ویتامین C

در سرکه سیب علاوه بر ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها، مواد نگهدارنده و ضد کپک نیز وجود دارد. PH سرکه سیب بین 4 تا 5 می باشد که این ماده را جز اسید های نسبتا قوی قرار می دهد.

سرکه سیب طبیعی

روش تهیه سرکه سیب

به مقدار لازم سیب را تهیه کرده و تمیز می شوییم. آنها را خرد کرده و با دستگاه آب میوه گیری، آب سیب ها را می گیریم. به ازای هر لیتر آب سیب، یک استکان سرکه انگور خانگی به آن اضافه می کنیم. ظرف مخلوط آب سیب و سرکه انگور را در جای گرم به مدت 40 روز قرار می دهیم. بعد از طی این مدت، فرآیند تخمیر سرکه کاملا انجام شده و سرکه سیب طبیعی قابل استفاده می باشد.

سوالات متداول

برای جلوگیری از ایجاد بیماری در کندوها از چه موادی استفاده می کنند؟

سرکه سیب طبیعی بیماری های کندو را از بین می برد.

سرکه سیب چه ویتامین هایی دارد؟

ویتامین های گروه B، C و A

فواید سرکه سیب برای کندو و زنبور چیست؟

سرکه سیب با داشتن خاصیت اسیدی نسبتا قوی به عنوان یک ماده طبیعی، کندو را ضد عفونی می کند و با قارچ نوزما که عامل بیماری در کندو است، مبارزه می کند.

چگونه می توان سرکه سیب طبیعی درست کرد؟

مقداری سیب را شسته و خرد می کنیم. آب سیب ها را با دستگاه آب میوه گیری گرفته و به ازای هر لیتر آب سیب به آن یک استکان سرکه انگور خانگی اضافه می کنیم. ظرف حاوی این مخلوط را در جای گرم به مدت 40 روز قرار می دهیم. بعد از این مدت سرکه سیب خانگی آماده می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید