مقالاتمقالات خشکبار

طرز تهیه خلال بادام

بادام آجیلی پرکالری و در عین حال مفید است. بادام علاوه بر طعم خوش، خواص بسیاری دارد. خلال بادام نیز مواد غذایی محبوبی است که برای دیزاین غذاها و دسرهای مختلف از آن استفاده می کنند. در ادامه طرز تهیه خلال بادام توضیح داده می شود.

 

با وجود اینکه تهیه خلال بادام در منزل کار وقت کیری است اما خلال بادام های که در منزل تهیه می شود خوشمزه تر بود و به صرفه تر است.

طرز تهیه خلال بادام

طرز تهیه خلال بادام

 

مرحله اول_خیس کردن بادام ها برای جدا کردن پوسته

در ابتدا بایستی پوست بادام ها را جدا کرد. برای راحتی کار باید بادام ها در آب خیس شوند.

زمان لازم برای خیس کردن بادام بستگی به مواردی مانند: تازه بودن یا کهنه بودن بادام دارد. بهتر است از بادام تازه برای خلال بادام استفاده کرد. می توان از بادام های خشک هم استفاده کرد اما اولویت بادام های تازه هستند.

زمان پیشنهادی برای خیس کردن بادام ها 12 ساعت می باشد.در صورتی که بادام مدت زیادی داخل آب بماند ممکن است له شود در نتیجه  برای اطمینان خاطر بهتر است بادام ها را بررسی کنید.

برای بررسی چند دانه بادام را از آب درآورده و تست می کنیم که پوسته آنها به راحتی جدا می شود یا خیر

زمانی که پوست بادام راحتی جدا شود زمان مناسبی برای خارج کردن از آب و جدا کردن پوست آنها می باشد.

در صورتی همچنان پوست بادام جدا نمی شود، اجازه دهید زمان بیشتری خیس بخورند.

بعد از خیس خوردن بادام ها، پوسته آنها را جدا کنید.

جدا کردن سریع پوسته بادام

در صورتی برای تهیه خلال بادام عجله دارید و زمان کافی برای خیس کردن بادام ندارید. می توان آنها را داخل آب جوش خیس کرد.

زمانی که از آب جوش برای خیس کردن بادام ها استفاده می کنید. 5 الی 10 دقیقه زمان مناسبی است. و سپس پوست بادام ها به راحتی جدا می شود

در هنگام جدا کردن پوسته بادام توجه داشته باشید که شکل بادام آسیب نبیند. هر چقدر بادام نرم تر باشد جدا کردن پوسته و برش دادن دادن آنها راحتر است. در نتیجه خلال های بادام خوش فرم تر می شوند.

توصیه می شود برای خیس کردن بادام ها از روش اول استفاده شود. تا عطر از بین نرفته و خواص بادام حفظ شود.

 

مرحله دوم_برش دادن  بادام

برای برش دادن بادام ها، نیاز به تخته آشپزخانه و یک چاقو میوه خوری تیز دارید. در صورتی که قصد تهیه پرک بادام دارید تنها کافیست بادام را از وسط نصف کنید و برای تهیه خلال بادام تمامی بادام ها را خلالی برش می دهیم. هر پرک را می توان به 2 یا 3 قسمت تقسیم کرد.

در صورتی برای برش دادن بادام ها زمان زیادی نیاز دارید، توصیه می شود بادام ها از آب خارخ نکنید. زیرا اگر زمان خرد کردن آن ها طولانی شود بادام ها خرد می شوند و می شکنند در نتیجه خلال ها فرم خوبی نمی گیرد . پس بهتر است در زمان برش دادن بادام ها وقفه ای ایجاد نشود یا تا زمان برش دادن از آب خارج نشوند.

بعد از برش دادن بادام ها، روی آنها آب گرفته سپس در آبکشی قرار دهید تا آب کاملا خارج شود.

مرحله سوم_خشک کردن

برای خشک کردن خلال های بادام  بایستی آنرا در یک سینی بزرگ پهن کرده و در فضای باز قرار داد.

لزومی ندارد آفتاب مستقیما به سینی بتابد. قرار دادن سینی در حالت سایه آفتاب هم کافیست.

بهتر است در طی روز چند باری آنها زیر و رو شود این کار باعث می شود همه بادام یکنواخت خشک شوند.

بجای سینی می توان از یک پارچه تمیز هم استفاده کرد.

پیشنهاد می شود برای خشک کردن آن ها از پنکه استفاده کنید. استفاده از پنکه برای خشک کردن خلال های بادام  از زرد و بد رنگ شدن آنها جلوگیری می کند.

خشک کردن سریع

برای خشک کردن سریع خلال بادام می توان از فر هم استفاده کرد. خلال بادام ها را بر روی سینی پهن کنید. (یک لایه به صورت صاف)

درجه فر باید خیلی پایین باشد. زمان مشخصی برای خشک کردن در فر وجود ندارد و بهترین کار چک کردن رنگ بادام هاست.

دائما فر را چک کنید و آنها را زیر و رو کنید. تا یکدست خشک شوند و تغییر رنگ ندهند.

بعد از خارج کردن از فر آنها را برای زمان کوتاهی در فضای باز قرار دهید تا خلال های بادام خنک شود و عرق نکند.

نگهداری در یخچال

پس از خشک شدن آنها را داخل یک ظرف در بسته قرار داده و در یخچال بگذارید.

خلال بادام

 

موارد مصرف خلال بادام

  • تزئین کیک، شیرینی، دسر
  • تهیه خورشت خلال (خورشت خلال از غذاهای خوشمزه کرمانشاه است)
  • تزئین غذاهای نظیر: مرصع پلو
  • تزئین حلوا و شله زرد

موارد مصرف خلال بادام

خواص خلال بادام

همانطور که گفته شد بادام آجیلی محبوب و پرکالری است و دارای خواص بسیاری است. خلال بادام نیز تمامی خواص بادام را دارد.

بادام خواص ضد سرطانی دارد

بادام سرشار از آنتی اکسیدان است

به درمان قند خون کمک می کند. (توصیه می شود افرادی که مبتلا به دیابت هستند و از قند خون بالا رنج می برند. روزانه بادام مصرف کنند. بادام در کنترل قندخون موثر است)

بادام برای سلامت قلب مفید است (بادام حاوی ویتامین E  است)

گفته می شود بادام در پیشگیری از بیماری آلزایمر موثر است.

بادام حاوی فیبر می باشد در نتیجه به کنترل وزن کمک می کند. (در بسیاری از رژیم های غذای بادام قرار دارد زیرا بادام باعث می شود فرد احساس سیری کند.)

سوالات متداول

چرا خلال بادام ها زرد و بد رنگ شدند؟

در مرحله خشک کردن خلال بادام ها بایستی آنها را روی یک سینی بزرگ یا پارچه تمیز پهن کنید و چندین بار در روز زیر و رو کنید تا یکدست خشک شوند. برای راحتی کار و جلوگیری از زرد و بد رنگ شدن خلال بادام می توان از پنکه برای خشک کردن استفاده کرد.

برای تهیه خلال بادام چگونه می توان پوسته بادام را جدا کرد؟

برای جدا کردن پوسته بادام بهترین روش خیس کردن بادام ها در آب به مدت 12 ساعت است. اگر پوسته بادام ها به راحتی جدا نمی شود باید زمان بیشتری در آب خیس شوند. همچنین توجه داشته باشید بادام های تازه گزینه مناسبتری برای تهیه خلال بادام هستند.

برای جدا کردن سریع پوسته بادام ها چه روشی وجود دارد؟

در صورتی که برای تهیه خلال بادام عجله دارید. می توان بجای خیس کردن بادام در آب به مدت 12 ساعت، تنها 5 الی 10 دقیقه، بادام ها را در آب جوش قرار داد تا پوسته به راحتی جدا شود. اما این کار سبب کم شدن خواص و عطر بادام می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بستن