دسته بندی نشده

طبع عسل طبیعی

 تفاوت طبع با مزاج

کلمه طبع از واژه طبیعت می آید. طبع در واقع از چیزی می آید که قابل تغییر نیست. طبع به عواملی چون منطقه جغرافیایی، وراثت و تغذیه بستگی دارد.

طبع انواع مختلف دارد که عبارتند از

  1. طبع گرم
  2.  طبع معتدل
  3.  طبع سرد

مزاج با طبع متفاوت است. در طب سنتی مزاج کیفیتی است که 9 مدل دارد. گرمی و سردی، مزاج اصلی و تری و خشکی، مزاج های فرعی هستند. این مزاج ها و ترکیب آنها، 9 مزاج را در طب سنتی می سازند. این 9 مزاج عبارتند از:

  1. سردی
  2.  گرمی
  3.  تری
  4.  خشکی
  5.  گرم و خشک
  6. گرم و تر
  7.  سرد و خشک
  8.  سرد و تر
  9.  معتدل

در صورتی که 8 مزاج اول در حالت تعادل باشند، نوع مزاج، معتدل خواهد بود.

عسل آویشن با طبع گرم

 

مزاج های افراد مختلف با تغییر سبک زندگی تغییرخواهد کرد و به سمت مزاج متعادل، هدایت می شود. به این معنی که اگر فردی مزاج گرم دارد، با مصرف مواد با مزاج سرد و یا متعادل، گرمی مزاج خود را خنثی کرده و به سمت تعادل مزاج خود پیش می رود.

در طب سنتی به شناخت مزاج شخص و مواد غذایی مورد استفاده، توصیه می شود. بنابراین برای ایجاد تعادل بین مزاج و طبع مواد، باید ابتدا آنها را به درستی شناسایی کرد.

ا زنظر طب سنتی به صورت کلی، طبع عسل گرم است. البته در این مورد استثنا نیز وجود دارد. طبع گرم عسل دلیلی برای عدم استفاده آن توسط افراد گرم مزاج نیست.

طبع انواع عسل نیز همانند سایر ویژگی های آن (طعم، عطر، بو، رس بستن و خواص)، به گیاهی که شهد از آن جمع آوری شده و عسل، محصول شهد آن گیاه است، بستگی دارد. مثلا عسل گیاهانی چون کنار و گشنیز مزاج سرد دارند، عسل گیاهانی چون زرشک معتدل است و عسل آویشن طبع گرم دارد.

انواع عسل با طبع گرم

عسل آویشن، عسل سیاه دانه، عسل یونجه، مریم گلی، بوقناق، زعفران، پنبه، عسل ترنجبین، اوکالیپتوس، پونه، شوید، جنگلی

چون مزاج این عسل ها گرم است، مصرف این عسل ها برای افرادی که طبع سرد و خشک، سرد و تر و یا معتدل دارند، مناسب است.

انواع عسل با طبع معتدل

عسل زرشک با طبع معتدل

عسل گون، مرکبات، زرشک، عناب، خارشتر، سماق

طبع این عسل ها معتدل بوده و برای سایر افراد قابل استفاده می باشد.

انواع عسل با طبع سرد

عسل کنار و گشنیز

مصرف این دو عسل برای افراد با طعم گرم مناسب است.

کسانی که طبع سردی دارند، می توانند از تمامی عسل ها استفاده کنند. چون به طور کلی طبع عسل گرم است. ولی نسبت به سایر عسل ها، عسل هایی چون گشنیز، کنار و زرشک طبع ملایم تری دارند.

نکته مهم اینکه مصرف بیش از اندازه عسل برای تمامی افراد با هر طبعی می تواند مشکلاتی مثل دیابت و چاقی ایجاد کند. پس باید عسل را نیز به اندازه مصرف کرد.

برای آنکه از سازگاری طبع عسل مصرفی خود با مزاجتان مطمئن شوید، قبل از مصرف کامل حتما مقداری از آن را تست کنید تا بتوانید با خیالی آسوده عسل مصرف  کنید.

عسل گشنیز با طبع سرد

فواید عسل در طب سنتی

  • عسل هرچه کهنه تر شود، طبع آن گرم تر خواهد شد.
  • نیروی جنسی و جسمی را تقویت می کند.
  • ضربان قلب را منظم ترمی کند.
  • طول عمر را بالا می برد و عملکرد سایر اعضای بدن را بهبود می بخشد.
  • فرآیند خواب را بهتر و به داشتن خواب راحت تر کمک می کند.
  • معده و دستگاه گوارش را تقویت می کند.
  • التهابات بدن را بهبود می بخشد. با عفونت های بدن مقابله می کند.
  • سرفه را تسکین می بخشد.

سوالات متداول

مزاج های اصلی و فرعی را در طب سنتی چیست؟

مزاج های اصلی درطب سنتی شامل: گرمی و سردی و مزاج های فرعی شامل: خشکی و تری است. ازاین مزاج ها و ترکیب آنها، 9 مزاج وجود دارد: گرمی، سردی، خشکی، تری، گرم وخشک، سرد و خشک، گرم و تر، سرد و تر، متعادل

عسل ها چه طبعی دارند؟

طبع عسل به صورت کلی گرم است ولی با توجه به شرایط طبعشان به انواع گرم، معتدل و سرد تقسیم می شود.

چند مورد از عسل با انواع طبع، را معرفی کنید؟

عسل با طبع گرم مثل: آویشن، گون، پونه، مریم گلی، اسطوخودوس، اکالیپتوس عسل با طبع معتدل مثل: عسل مرکبات، زرشک عسل با طبع سرد مثل: عسل کنارو عسل گشنیز

چه عواملی در تعیین  طبع انواع عسل ها نقش دارند؟

طبع عسل را، شهد گیاهی که زنبور آن را برای تولید عسل جمع آوری کرده، تعیین می کند. مثلا گیاه آویشن طبع گرم دارد، بنابراین عسل آویشن نیز طبع گرمی خواهد داشت.  

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا