رژیم گیاهی خام 15 روزه
رژیم پاکسازی برای بیماری های خود ایمنی عبارت است از:
روز اول
صبحانه : مرباي هويج + يك ليوان شير بادام .
ناهار : سالاد مخصوص .
شام : 30گرم مغز بادام خام + 10 عدد انجير خشك + يك عدد ميوه ي فصل.
روز دوم
صبحانه : مرباي سيب + يك ليوان شير بادام .
ناهار : حليم جوانه ي گندم + يك عدد ميوه ي فصل
شام : 5 قاشق غذا خوري كنجد خام با پوست + 5 عدد خرما +يك عدد ميوه ي فصل .
روز سوم
صبحانه : مرباي موز + يك ليوان شير بادام .
ناهار : خوراك مخلوط+ 5 عدد خرما + يك عدد ميوه ي فصل
شام : 10 عدد بادام هندي + 10عدد انجير خشك +يك عدد ميوه ي فصل .
روز چهارم
صبحانه : مرباي خيار بوته اي + يك ليوان شير بادام .
ناهار : سوپ كرفس+ 5 عدد خرما + يك عدد ميوه ي فصل
شام : حلولي مخصوص + يك خيار بوته اي .
روز پنجم
صبحانه : مرباي به + يك ليوان شير بادام .
ناهار : دلمه ي فلفل سبز همراه با گوجه+ 5 عدد انجير+ يك عدد ميوه ي فصل
شام : 50 گرم نارگيل + 5 عدد خرما +يك عدد ميوه ي فصل .
روز ششم
صبحانه : 50 گرم جوانه گندم + يك قاشق مربا خوري عسل + 10 عدد مغز بادام خام + يك عدد ميوه فصل
ناهار : حليم جوانه گندم + يك عدد ميوه فصل .
شام : 40 گرم مغز بادام خام + 5 عدد خرما + يك عدد ميوه فصل .
روز هفتم
صبحانه : مرباي هويج + يك ليوان شير بادام .
ناهار : دلمه ي فلفل سبز همراه با گوجه+ 5 عدد انجير+ يك عدد ميوه ي فصل
شام : 5 قاشق غذا خوري كنجد خام با پوست + 5 عددانجير +يك عدد ميوه ي فصل .
روز هشتم
صبحانه : مرباي سيب + يك ليوان شير بادام .
ناهار : سوپ كرفس+ 5 عدد خرما + يك عدد ميوه ي فصل
شام : 30 گرم مغز گردو +1 قاشق غذا خوري عسل + يك عدد ميوه فصل .
روزنهم
صبحانه : مرباي موز + يك ليوان شير بادام .
ناهار : سالاد مخصوص .
شام : ميوه ي فصل حدود 500گرم
روز دهم
صبحانه : مرباي خيار + يك ليوان شير بادام .
ناهار : حليم جوانه گندم + يك عدد ميوه فصل .
شام : 30گرم مغزبادام + 10عدد انجير خشك +يك عدد ميوه ي فصل .
روزیاز دهم
صبحانه : 50 گرم جوانه گندم + يك قاشق مربا خوري عسل + 10 عدد مغز بادام خام + يك عدد ميوه فصل
ناهار : سالاد مخصوص .
شام : حلواي مخصوص + يك عدد خيار بوته اي .
روز دوازدهم
صبحانه : مرباي توت فرنگي + يك ليوان شير بادام .
ناهار : سالاد مخصوص .
شام : بادام زميني 50 گرم +يك عدد ميوه ي فصل
روز سیزدهم
صبحانه : مرباي گيلاس + يك ليوان شير بادام .
ناهار : سالاد مخصوص .
شام : 300 گرم انگور يا ساير ميوه ي فصل
روز چهاردهم
صبحانه : مرباي زردالو + يك ليوان شير بادام .
ناهار : خوراك مخلوط+ 5 عدد خرما + يك عدد ميوه ي فصل
شام : 10 عدد بادام هندي + 10عدد انجير خشك +يك عدد ميوه ي فصل .
روز پانزدهم
صبحانه : مرباي آلبالو + يك ليوان شير بادام .
ناهار : حليم جوانه گندم + يك عدد ميوه فصل .
شام : 40گرم چهار مغز(بادام و فندوق و گردو و پسته)+ 10عدد انجير خشك +يك عدد ميوه ي فصل .
توجه
در ارتباط با غذاهاي اين رژيم پانزده روزه كه همه از مواد خام تشكيل شده توجه به اين نكات لازم است :
- بين و عده هاي غذا از ميوه جات مي توانيد استفاده كنيد .
- درصورت در دسترس نبودن ميوه جات ذكر شده از ساير ميوه جات استفاده نمائيد .
- مي توانيد جاي وعده هاي غذائي را باهم عوض كنيد .
- براي داشتن نشاط بيشتر مي توانيد روزانه يك يا دو ليوان آب سيب با ليموترش تازه و يك قاشق مربا خوري عسل و يا مخلوط آب سيب و آب ساقه ي كرفس ميل كنيد .
- براي رفع گرسنگي غذا را بيشتر بجويد.
- در طول اين رژيم از نرمش و ورزش متناسب حال خود استفاده نمائيد .
- غذا را كاملا بجويد و كمي قبل از سير شدن دست از غذا برداريد .
طرز تهيه ي غذاهاي رژيمي
طرز تهيه مرباجات خام :
مقداري از ميوه هاي فصل (هويج و سيب و موز و…را درشت رنده ويا ريز خرد كنيد (بطوري كه آب نيفتد) و با يك قاشق مربا خوري عسل و يك قاشق غذا خوري پودر بادام خام پوست كنده مخلوط كنيد . در صورت تمايل مي توانيد آب نصف ليمو ترش تازه شيرازي را به مخلوط آماده شده اضافه كنيد و آن راميل كنيد . مي توانيد هر روز يم نوع مربا تهيه كرده و ميل نمائيد .
طرز تهيه شير بادام :
50گرم مغز بادام خام و شيرين را با يك ليوان آب مخلوط كنيد و روي اجاق قرار دهيد . به محض جوش آمدن اجاق را خاموش كرده و صبر كنيد تا كاملا خنك شود پس از آن پوست بادام را جدا كنيد و آب خنك بشوئيد . مغزهاي آماده شده را با سه قاشق غذا خوري عسل و 3تا 4 ليوان آب سرد مخلوط كنيد و به مدت 5 دقيقه(براي اينكه مواد خوب در آب حل شوند) در مخلوط كن مخلوط كنيد .
شير به دست آمده فوق العاده سفيد و چرب و شيرين وخوشمزه است .
اين نوشابه براي بهبود بيماران عصبي و افسرده و نگران بسيار موثر است و ناراحتي هاي پوستي و كبدي را بر طرف مي كند و كسالت و فراموشي را نيز به سرعت از بين مي برد و افرادي كه به راحتي نمي توانند تمركز پيدا كنند مفيد مي باشد .
مصرف اين نوشابه اشتها و گرسنگي زيادي در بعضي افراد ايجاد مي كند از اين روبهتر است كه هميشه همراه خود مقداري خوراكي را داشته باشند .
طرز تهيه ي حلواي مخصوص :
مواد لازم :
- خرماي مرغوب بدون هسته 800تا1000گرم
- مغز گردوي تازه 150گرم
- آرد جوانه گندم 200گرم
- دارچين سائيده 1قاشق غذاخوري
- هل سبز ساييده 1قاشق مرباخوري
- پودر نارگيل و پسته هركدام 1قاشق غذا خوري
- روغن زيتون 2تا 3قاشق درصورت تمايل
طرز تهيه : مغز گردو و دارچين و هل سبز را آسياب كرده با آرد جوانه ي گندم خوب مخلوط كنيد . پس از آن مواد تهيه شده را در يك ظرف چيني با خرما مخلوط كنيد و خوب ورز دهيد تاخمير نسبتا سفتي بدست آيد اگر مواد آماده شده خيلي سفت شود مي توانيد چند قاشق گلاب به آن اضافه كنيد . در صورت تمايل چند قاشق غذا خوري روغن زيتون يه خمير اضافه كرده و دوباره آن را ورز دهيد تا خمير نرم و براقي بدست آيد . مواد به دست آمده را در يك ديس مناسب پهن كرده و روي آن پودر پسته و نارگيل بپاشيد . ودر آخر روي ديس را با سليفون بپوشانيد و در يخچال نگهداري كنيد و در موقع لزوم از آن استفاده نمائيد .
طرز تهيه ي سالاد مخصوص :
مواد لازم :
- هويج و كاهو و خيار بوته اي و انواع كلم (كلم برگ سفيد و قرمز گل كلم و كلم قمري ) به مقدار لازم
- سبزي جات معطر(نعناع و ريحان و ترخون و مرزه و جعفري و ساق كرفس) به مقدار لازم
- جوانه گندم 3قاشق غذا خوري
- پياز كوچك 1 عدد
- مغز بادام خام 10عدد
- سيب درختي 1عدد
- كشمش شسته شده 1قاشق
- كنجد خام با پوست 1 قاشق
- پونه كوهي 1 قاشق مرباخوري
- ليمو ترش تازه به مقدار دلخواه
- روغن زيتون طبيعي 3تا4قاشق سوپخوري
- نمك به مقدار لازم
طرز تهيه : همه مواد را ريز خرد كرده يا درشت رنده كنيد و در يك ظرف چيني يا لعابي بريزيد و سپس جوانه ها را به آن اضافه كنيد كمي نمك و ليمو ترش تازه و روغن زيتون را روي آن بريزيد و خوب مخلوط كنيد .
طرز تهيه ي سوپ كرفس :
مواد لازم :
- ساقه كرفس ضخيم و سبز 3 تا 4 عدد
- ساقه ترد كرفس 1 تا 2عدد
- جوانه ماش 2قاشق غذاخوري
- سير متوسط 1 عدد
- خيار بوته اي 1 عدد
- جعفري 20شاخه
- مغز گردو 5 عدد
- هويج فرنگي 1 عدد
- ليمو ترش تازه به مقدار دلخواه
- روغن زيتون 3تا4قاشق سوپخوري
- نعناع خشك 1قاشق مرباخوري
- نمك به مقدار لازم
طرز تهيه : ابتدا ساقه هاي ضخيم كرفس را آب بگيريد و در يك ظرف چيني يا لعابي بريزيد بعد ساقه ي ترد كرفس و هويج و خيار را رنده كرده و پس از آن جعفربي را خرد كنيد و در آخر سير را رنده كرده و با بقيه ي مواد مخلوط كنيد و هم بزنيد . مقداري نمك به آن اضافه كنيد و گردو و روغن زيتون و نعناع خشك را روي سوپ بريزيد و بعد ميل كنيد و خوب بجويد .
طرز تهيه خواراك مخلوط :
مواد لازم :
- هويج فرنگي متوسط 1 عدد
- ساقه ي ترد كرفس 1 شاخهجوانه گندم 2 قاشق غذاخوري
- جوانه عدس 2 قاشق غذا خوري
- جوانه ماش 2 قاشق غذا خوري
- كاهو 4 برگ
- مغز بادام 10عدد
- مغز گردو 2عدد
- مغز پسته 10عدد
- مغز فندق خام 10عدد
- جعفري خرد شده 4 قاشق غذا خوري
- گوجه فرنگي رسيده 1 عدد
- پونه كوهي يا نعناع خشك 1 قاشق مرباخوري
- سير متوسط 1حبه
- كشمش شسته شده يك قاشق سوپخوري
- روغن زيتون طبيعي نصف استكان
- ليمو ترش تازه به مقدار لازم
- پودر نارگيل 1 قاشق غذاخوري
- آب زعفران 1 قاشق مربا خوري
طرز تهيه : همه ي مواد (به جز كشمش و پودر نارگيل و ليمو ترش و پونه )
را باهم مخلوط و چرخ كنيد سپس نمك به آن اضافه كرده و خوب مخلوط نمائيد . سپس از آن”موادفراهم شده را در يك ظرف چيني ريخته با پودر نارگيل و پونه و روغن زيتون تزئين كنيد و در آخر آب زعفران را روي آن بريزيد و بعد ميل كنيد .
طرز تهيه دلمه ي فلفل و دلمه ي گوجه فرنگي :
مواد لازم :
- فلفل دلمه اي و گوجه فرنگي از هركدام 1 تا 2عدد
- جوانه گندم 200گرم
- جوانه ماش 4 تا 5قاشق غذاخوري
- مغز گردو 100گرم
- هويج فرنگي 1 عدد
- سبزيجات معطر خرد شده 4قاشق غذا خوري
- پياز كوچك 1عدد
- ساقه ترد كرفس 1شاخه
- سير متوسط 1حبه
- نمك فلفل سياه به مقدار لازم
- ليموترش تازه به مقدارنياز
- روغن زيتون 2تا3قاشق سوپ خوري
- آب زعفران 1قاشق مرباخوري
طرزتهيه :ساقه كرفس و هويج و مغز گزدو و جوانه ها و سير را چرخ كرده و پس از آن پياز را بصورت ريز خلال و سپس سبزيجات را به آن اضافه كنيد و در آخر ليمو ترش و روغن زيتون و آب زعفران و نمك و فلفل را به آن اضافه كنيد و خوب بهم بزنيدتا يكنواخت شود در اين مرحله داخل فلفل و گوجه فرنگي را خالي كرده و از مواد موجود پر كنيد و درب فلفل و گوجه را گذاشته و به مدت 30دقيقه در يخچال نگهداريد . وبعد همراه با ليمو ترش ميل نمائيد .
طرز تهيه حليم جوانه گندم :
مواد لازم :
- جوانه گندم 200گرم
- مغز گردو 50گرم
- ارده 2 قاشق غذا خوذي
- عسل 1 قاشق غذاخوري
- دارچين 1 قاشق چاي خوري
- آب زعفران 1 قاشق مربا خوري
طرز تهيه : ابتدا جوانه گندم و مغز گردو را چرخ كرده و پس از آن با يك قاشق ارده مخلوط كنيد و در يك پيش دستي برگي شكل پهن كنيد و با نوك فاشق آن را حالت دهيد . سپس يك قاشق عسل روي مواد فراهم شده بريزيد به گونه اي كه همه جاي آن را بپوشاند بعد ارده ي باقي مانده را روي عسل ريخته و در آخر دارچين را روي ارده بپاشيد و آب زعفران را به آن اضافه كنيد .
استاد جمشید خدادادی