بیماری ها و روش درمانمقالات

آرتروز

در این بیماری مایعات بین مفاصل یا استخوان ها کاهش می یابد و حرکت برای بیمار بسیار دردناک می شود. بسته به میزان از بین رفتن مایع بین مفصلی، این بیماری مراحل مختلف دارد. هرچه کاهش مایع بین مفصلی بیشتر باشد به همان اندازه حرکت دردناک تر و غیر قابل تحمل تر خواهد بود.

علل این بیماری از نظر طب قرآنی

  1. حرص خوردن و عصبی شدن که باعث تولید ۲ لیتر اسید اضافی در معده و تخریب مایع بین مفصلی شود.
  2.  داشتن یبوست مزاج و تولید سموم خطرناک پتومائین و گاز سمی در روده بزرگ
  3. استفاده از لبنیات و ترشیجات به مقدار زیاد که باعث اسیدی شدن سیستم بدن و جذب نشدن کلسیم می شود( اما متأسفانه پزشکان محترم توصیه می کنند که بیمار از لبنیات، به خصوص ماست، بیشتر استفاده کند!)
  4.  استفاده از غذاهایی که طبیعتی سرد دارند مانند: گوشت گاو، مرغ ماشینی، سیب زمینی، عدس و غیره
  5.  استفاده از غذاهای مضر مانند فست فودها و نوشیدنی های بسیار مضر مانند چای، قهوه ، نسکافه و غیره
  6.  اختلال هورمون تیروئید و پاراتیروئید که مسئول جذب کلسیم و فسفات اند.
  7. تجمع بیش از حد مجاز یوم کلسیم در خون که باعث عدم جذب کلسیم می شود.
  8.  به هم خوردن نسبت کلسیم به فسفات در خون و دفع فسفات از طریق ادرار، باعث افزایش مقدار کلسیم در خون می شود؛ کلسیم هم به تنهایی جذب نمی شوند.
  9.  استفاده نکردن از نور خورشید (نور خورشید باعث تولید ویتامینی می شود که برای جذب مواد استخوانی لازم است.
  10.  استفاده نکردن از مواد غذایی مفید و لازم برای تقویت اسکلت و استخوان بندی مانند سنجد.

روش طب شیمیایی در مورد این بیماری

معمولا داروهایی تجویز می شود که مایع بین مفصلی می سازند مانند: گلوکوزامین، کلسیم و ویتامین D و استفاده از لبنیات فراوان! اگر بیماری در مراحل پیشرفته باشد، تنها راه درمان تعویض مفصل و پروتز گذاشتن است.

روش طب قرآنی در این زمینه

در طب قرآنی، دارویی استفاده نمی شود. اما روش هایی که پیشنهاد می شود،استفاده از روش و رژیم غذایی مناسبی است که بیماران می توانند به مدت یک ماه آن را تجربه کنند.

این پیشنهادات عبارتند از :

  1. بیماران، عصبی شدن ، استرس و حرص خوردن را کنار بگذارند.
  2.  پیشگیری از یبوست مزاج و پرهیز از غذاهایی که در بروز آن مؤثرند.
  3.  استفاده نکردن از مواد غذایی زمینه ساز این بیماری.
  4. استفاده نکردن از چای، لبنیات، ترشیجات سرکه، مرغ ماشینی و غیره.
  5.  به این بیماران پیشنهاد می شود که هفته ای ۲ تا ۳ بار از گوشت راسته گوسفند یا گوشت زیر کوهان شتر به صورت کباب استفاده کنند.
  6. بیماران بهتر است که هفته ای حداقل ۲ بار از سوپ جو و یک عدد پاچه گوسفند و ۱۰ عدد آلو بخارا و هویج و سبزیجات ملین مانند گشنیز و جعفری و اسفناج و یک قاشق چای خوری زنجبیل استفاده کنند.
  7. بیماران می توانند هرشب یک عدد کشک بی نمک، ۲ عدد مغز گردو و ۳ عدد خرمای رطب استفاده کنند، یا هفته ای ۱ تا ۲ بار کله جوش مخصوص را با خرما به مقدار کم میل کنند، یا می توانند هرشب به جای شام یک نعلبکی کنجد با پوست همراه با ۷ عدد خرمای رطب میل کنند.
  8. به این بیماران توصیه می شود که روزانه یک قاشق مرباخوری دارچین ساییده را با نصف قاشق چای خوری زنجبیل ساییده و دو لیوان آب جوش، به مدت ۳۰ دقیقه دم کنند و آن را گرم گرم با عسل یا خرما میل نمایند.
  9. خوب جویدن غذا و دو لقمه قبل از سیر شدن، از غذا دست کشیدن.
  10.  نوشیدن روزانه شش لیوان آب، نیم ساعت قبل و دوونیم ساعت بعد از غذا.
  11.  بیماران آرتروزی بهتر است که به عنوان صبحانه از میوه جات تازه با عسل استفاده کنند و از غذاهای سردی بخش پرهیز نمایند.
  12.  بیماران آرامش خود را حفظ کنند و به مفاصل خود فشار نیاورند؛ به خصوص از پله بالا و پایین نروند و حداقل به مدت دو هفته استراحت کامل داشته باشند.

منبع: استاد خدادادی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بستن