مقالاتمقالات خشکبار

فواید فندق ؛ دانه ای مقوی با خواص بی نظیر درمانی

همان طور که می دانید آجیل‌ ها در کنار طعم خوشمزه خود، دارای خواص بسیاری هستند اما در میان تمام دانه ها و آجیل ها، فواید فندق بی‌ نظیر است و همین باعث شده که این دانه چرب پرطرفدار به یکی از آجیل های بسیار محبوب در سراسر جهان به ویژه در کشور های آمریکا، ایتالیا، اسپانیا، انگلستان و یونان تبدیل شود.

 

فواید فندق برای حفظ و تقویت سلامت بدن

همان طور که گفتیم این دانه فوق العاده، یک دانه مقوی با خواص دارویی بسیار زیاد است. که از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار می باشد. به علاوه فندق دارای مواد مغذی فراوان با کالری بالا بوده و سرشار از چربی‌ های سالم است. در نتیجه مصرف آن برای بدن مضر نیست. همچنین فندق دارای مقدار قابل توجهی از ویتامین‌ های ضروری و مورد نیاز بدن مانند مواد زیر است:

  • ویتامین‌ های B1,B2,B6
  • و ویتامین‌ E
  • روی
  • آهن
  • پتاسیم
  • و فسفر

حالا زمان آن است که سراغ خواص دارویی و درمانی فندق رفته و بفهمیم مصرف آن چه کمکی به سلامت سیستم ایمنی بدن ما می کند.

 

جلوگیری از سرطان، یکی از مهمترین فواید فندق

فندق علاوه بر داشتن ویتامین‌ ها و مواد معدنی، سرشار از آنتی‌ اکسیدان های موسوم به پروآنتوسیانیدین‌ هاست و همین ویژگی به فندق خاصیت جلوگیری و کاهش احتمال ابتلا به سرطان را می دهد. در اصل فندق به خاطر داشتن مقدار زیاد منگنز باعث تحریک تولید آنزیم آنتی اکسیدانی در میتوکندری و در نتیجه جلوگیری از سرطان می شود.

 

حفظ سلامت قلب

حفظ سلامت قلب و عروق

یکی دیگر از مهم ترین فواید فندق حفظ سلامت قلب و عروق است چراکه دانه های فندق حاوی اسید اولئیک، آنتی‌ اکسیدان و اسید های چرب سالم است که مصرف آن به کاهش کلسترول بد (LDL) و تری‌ گلیسیرید کمک کرده و همچنین می تواند باعث افزایش کلسترول خوب (HDL) در بدن شود. اما فواید فندق برای سلامت قلب به همین جا خلاصه نمی شود چراکه فندق علاوه بر اینها با مقدار زیادی مواد معدنی به ویژه منیزیم غنی شده و همان طور که می دانید منیزیم برای تنظیم میزان کلسیم بدن بسیار مفید است چراکه وجود بیش از حد کلسیم در بدن باعث ایجاد ضربان نامنظم قلب شده و مصرف فندق نه تنها از این مشکل جلوگیری می کند بلکه ایجاد آرامش برای قلب برای کاهش چربی خون و متعادل کردن فشار خون نیز بسیار مفید است.

 

فواید فندق برای اضافه وزن و چاقی

فندق غنی شده با تیامین، عنصر بسیار موثر در بهبود متابولیسم بدن است. چراکه تیامین به تبدیل کربوهیدرات‌ ها به گلوکز کمک کرده و باعث می شود بدن برای فعالیت های خود از گلوکز استفاده کند که این باعث لاغری و کاهش وزن افراد می‌شود. به علاوه منگنز و فیبر موجود در فندق باعث بهبود آنزیم‌ های گوارشی و کاهش اشتها شده که از خوردن بیش از حد مواد غذایی جلوگیری کرده و لاغری و کاهش وزن را به دنبال دارد.

 

فندق و کنترل دیابت

کاهش قند خون و کنترل دیابت

از دیگر معجزات مصرف فندق می توان به کاهش سطح قند خون و کنترل دیابت اشاره کرد. زیرا فندق حاوی اسید اولئیک است و این ماده تأثیرات مثبتی بر حساسیت انسولینی دارد به علاوه اینکه فندق فاقد چربی های مضر و دارای مقدار زیادی منگنز است که مصرف آن باعث کاهش گلوکز و کلسترول شده و کاهش خطر ابتلا به دیابت را دنبال دارد.

 

جبران کمبود آهن و حفظ سلامت زنان باردار

مصرف فندق نه تنها برای زنان باردار مفید است بلکه کمک شایانی به رشد مناسب جنین می کند. به علاوه فندق با داشتن فولات در کنار کمک به درمان و جلوگیری از ابتلا به یبوست دوران بارداری، از نقص عصبی و کم خونی مگالوبلاستیک در جنین نیز پیشگیری می کند. از طرف دیگر فندق دارای میزان مورد نیاز آهن، مس و اسید فولیک است که از بروز مشکلاتی همچون کمبود آهن، کم خونی، پوکی استخوان، ضربان قلب نامنظم، نقص لوله عصبی، کاهش رشد بافت جنین و کاهش شکل‌ گیری سلول‌ های قرمز خون جلوگیری می کند.

 

فندق و تقویت استخوان‌

تقویت استخوان‌ ها و ماهیچه از دیگر فواید فندق

فندق در کنار طعم خوشمزه خود دارای پروتئین، فولات و ویتامین است. که نقش بسیار مهمی در تقویت ماهیچه ها دارد. به علاوه همان طور که قبلتر گفتیم فندق یک منبع سرشار از منیزیم است. در نتیجه به حفظ مقدار مناسب کلسیم بدن و همچنین به انقباض عضلانی در کنار جلوگیری از خستگی عضلانی، درد و گرفتگی علاوه بر تقویت و رشد عضلات و استخوان ها کمک و از خطر ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری می کند.

 

فواید فندق برای داشتن پوست و موی سالم

فندق منبعی سرشار از انواع ویتامین هاست. اما مقدار زیاد ویتامین E موجود در این دانه شگفت انگیز باعث شده تا نه تنها از چین‌ و چروک، آکنه و آسیب های اشعه UV بروی پوست ما جلوگیری کند بلکه باعث بهبود گردش خون و کاهش التهاب و همچنین بالا بردن رطوبت و انعطاف‌ پذیری پوست و مو شده و در نتیجه پوست و مویی سالم و شاداب را به شما هدیه دهد.

 

نکات مصرف فندق

نکات انتخاب و مصرف برای جذب بیشتر فواید فندق

انتخاب یک فندق خوب کار بسیار سختی نیست. فقط کافیست این نکته را در نظر داشته باشید، هنگام خرید فندق با پوست، فندقی را انتخاب کنید که روی پوسته سوراخ یا شکافی ندارد. به علاوه اینکه فندق های درشت تر، پر و سنگین تر از کیفیت بالاتری برخوردارند. همچنین بعد از خرید بهتر است آنرا در یخچال نگهداری کنید تا تحت نور مستقیم خورشید قرار نگیرد.

مغز فندق را به روش های مختلفی از جمله:

  • خام
  • بو داده
  • خرد شده
  • پودر شده

و حتی به صورت روغن فندق می توان مصرف کرد. اما بهترین روش مصرف فندق خام است. چراکه دارای فیتونوترینت بالاتری نسبت به فندق بو داده بوده و از ارزش غذایی بالاتری برخوردار است.

 

کلام آخر

همان طور که متوجه شدید این دانه های کوچک ترد و خوشمزه منبع با ارزشی از ویتامین‌ ها، مواد معدنی، فسفر، چربی‌ های مفید، آنتی‌ اکسیدان ها و پروتئین ها هستند و مصرف روزانه حدود 30 الی 70 گرم از آن می تواند به تنظیم فشار خون، کاهش چربی و قند خون، پیشگیری از سرطان و دیابت، حفظ سلامت قلب، تقویت ماهیچه و استخوان ها و داشتن پوست و مویی شاداب در کنار کنترل وزن و لاغری کمک بسیاری کند.

 

سوالات متداول

فندق خام یا بو داده، مصرف کدام بهتر است؟

مصرف هر دو نوع سرشار از فایده است اما بهتر است آنرا به صورت خام و تفت‌ داده نشده استفاده کنید چراکه بیشتر آنتی‌ اکسیدان فندق در پوسته نازک روی آن ذخیره می‌ شود که پس از بو‌ دادن از بین می‌ رود.

کالری فندق چقدر است؟

فندق از کالری بسیار بالایی برخوردار است، به طوری که هر 28 گرم فندق دارای حدود 176 کالری انرژی به همراه 4.2 گرم پروتئین، 4.7 گرم کربوهیدارت، 17 گرم چربی و 2.7 گرم مواد معدنی می باشد.

آیا مصرف فندق می تواند باعث کاهش التهاب شود؟

فندق دارای چربی‌ های سالم است و به همین خاطر مصرف روزانه آن می تواند منجر به کاهش التهاب حتی در افراد مبتلا به سندروم متابولیک و اضافه‌ وزن شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بستن