بیماری اوریون

اوریون چیست؟
اوریون یک بیماری حاد واگیردار است که باعث تورم غده بنا گوشی (پاروتید) میگردد. البته سایر غدد نیز میتوانند مبتلا شوند. نیمی از موارد عفونتهای اوریونی میتواند بدون نشانه باشد. قطرات ریز آلوده و تماس مستقیم با شخص آلوده از راههای عمده انتقال این بیماری محسوب میشوند. این بیماری اگر درمان نشود عواقب خطرناک و جبران ناپذیری را در بر خواهد داشت، از جمله عقیم شدن.
علت بیماری
عامل اوریون یک ویروس به نام میکرویروس پاروتیدیتیس است. میتوان گفت که انسان تنها مخزن طبیعی ویروس اوریون است.
علائم بالینی:
این بیماری معمولاً درکودکان و نوجوانان بروز میکند. بیمار دچار تب و بی حالی و بی اشتهایی میشود و نمی تواند به راحتی تغذیه کند. بیمار عموماً بی قرار و بی حوصله میشود و شروع به بهانه گیری میکند. کودکانی هم هستند که این حالتها در آنها مشهود نیست، ولی ورم غدد بنا گوش را دارند که بسیار خطرناک است.
روش طب قرآنی
بهترین و عاقلانه ترین روش برای بهبودی بیماری اوریون انجام کارهای زیر است:
- بیمار باید استراحت مطلق داشته باشد. همراه با مراقبتهای لازم. حتی در صورت نیاز به اجابت مزاج، بیمار را بغل کنید و به دستشویی ببرید.
- یبوست برای این بیمار خطرناک است. در صورت داشتن یبوست مزاج، آن را بر طرف کنید. برای از بین بردن یبوست از ملینهای گیاهی (خیس کردهی بالنگو، اسفرزه و قدومه شیرازی استفاده کنید. از هر کدام یک قاشق چای خوری پُر، در دو سوم لیوان آب داغ ریخته و به آرامی به هم بزنید تا لعاب دار شود، سپس یک قاشق مربا خوری عسل اضافه کنید و بعد از شیرین شدن به مرور به بیمار بدهید.
- اگر بیمار تب دارد، تب را پایین بیاورید (نگاه کنید به قسمت مربوط به روش کنترل تب).
- حداقل به مدت 3 تا 4 روز به بیمار به جای غذا و آب، فقط شربت عسل یا لیمو ترش تازه و یخ بدهید. دلسوزی بی مورد نکنید و به بیمار هیچ نوع غذای دیگر ندهید.
- بعد از بهبودی بیمار، کم کم به بیمار سوپ سبزیجات با لیموترش تازه و روغن زیتون بدهید و بعد از 2 تا 3 روز، به مدت یک هفته تا ده روز از غذاهای گیاهی استفاده کنید. سپس به مدت یک هفته فقط از گوشت سفید طبیعی استفاده کنید. بعد از اتمام دورههای گفته شده، بیمار میتواند از گوشت قرمز هم به مقدار کم استفاده کند.
منبع: استاد خدادادی