طب اسلامی و قرآنیعسل درمانیمقالات

خواص دمنوش آویشن و عسل

عسل و آویشن به عنوان دو ماده مهم در طب سنتی و درمان بیماری ها، کاربرد دارد. ولی خواص این دو ماده با هم، بسیار بیشتر خواهد بود. دمنوش آویشن و عسل یک دمنوش مناسب برای درمان انواع بیماری هاست، که اکثر افراد آن را تجربه کرده اند. خواص دمنوش آویشن و عسل، بسیار زیاد بوده و می تواند سرفه و گلودرد ناشی از سرماخوردگی را کاهش می دهد. استفاده از عسل در این دمنوش های طبیعی باعث ایجاد طعم بهتر و جذب بیشتر مواد موثر آن می شود. برای اطلاع از عسل طبیعی گون کلیک کنید.

خواص دمنوش آویشن و عسل

آویشن و عسل

1. کاهش فشار خون و کلسترول

دمنوش آویشن و عسل برای سلامت قلب و عروق مفید است و می تواند فشار خون و کلسترول خون را کاهش دهد. استفاده این دمنوش از بروز مشکلات قلبی و عروقی پیشگیری کرده و به سلامت آن کمک می کند.

2.مبارزه با سرطان

وجود دو فنول مهم تیمول و کاراکرول در آویشن با داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی، بدن را از بیماری های مختلف محافظت می کند. طبق تحقیقات انجام شده کاراکرول از تکثیر و انتشار سلول های سرطان روده جلوگیری می کند. همچنین می تواند بر درمان سرطان سینه نیز موثر باشد.

علاوه بر ترکیبات موجود در آویشن، استفاده از عسل نیز همراه آن برای درمان سرطان های کبد، روده، استخوان، پروستات و … مفید است و روند بهبودی بدن را سریعتر می کند. مبارزه با سرطان جز مهمترین خواص دمنوش آویشن و عسل می باشد.

3.درمان ذات الریه و برونشیت

آویشن با داشتن فلاونوئید ها برای درمان برونشیت و سرماخوردگی مفید است. عسل نیز می تواند سرفه و گلودرد را کاهش دهد و با عفونت های باکتریایی مقابله کند. ترکیب عسل و آویشن برای این منظور بسیار مفید و با اهمیت است.

4. تقویت سیستم ایمنی بدن، یکی از مهمترین خواص دمنوش آویشن و عسل

دمنوش آویشن و عسل سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. تقویت سیستم ایمنی بدن باعث محافظت بدن در برابر بیماری ها می شود. آویشن با خاصیت ضد میکروبی خود و عسل نیز به واسطه داشتن آنزیم ها و ویتامین های فراوان، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از بدن در برابر بیماری ها محافظت می کند.

5. بهبود عفونت لثه

خواص ضدباکتری و میکروب کشی عسل و آویشن به درمان عفونت لثه کمک کرده و آن را تسکین می دهد.

6. درمان مشکلات قلبی و عروقی

تجمع لیپید ها و چربی ها در دیواره عروق باعث ایجاد مشکلات عروقی می شود و همچنین عملکرد قلب را دچار مشکل می کند. خاصیت آنتی اکسیدانی آویشن و عسل باعث کاهش کلسترول و فشار خون شده، در نتیجه از انسداد عروق کاسته و از سکته های قلبی می کاهد.

دمنوش آویشن

7. بهبود افسردگی و پارکینسون، مهمترین دلیل استفاده از خواص دمنوش آویشن و عسل

استفاده از آویشن و عسل برای بهبود افسردگی و پارکینسون موثر است. کارواکرول موجود در آویشن باعث افزایش ترشح دوپامین در مغز می شود و این مسئله به کاهش افسردگی در فرد کمک می کند. کارواکرول با کاستن مرگ سلول های نورون های مغزی از پیشرفت بیماری پارکینسون جلوگیری می کند.

مصرف همزمان عسل همراه با آویشن نیز باعث آرامش شده و اختلالات عصبی را کاهش می دهد.

8. کاهش درد های قاعدگی، یکی از بهترین خواص دمنوش آویشن و عسل

آویشن و عسل با داشتن طبع گرم برای رفع دردهای ناشی از قاعدگی بسیار مفید بوده و گزینه مناسبی برای جایگزینی قرص ها و مواد شیمیایی است.

مصرف عسل می تواند خونریزی قاعدگی را کنترل کرده و آویشن نیز مانند داروهای مسکن، دردهای ناشی از قاعدگی را تسکین می دهد.

9. پیشگیری و درمان کم خونی

کم خونی یکی از شایعترین مشکلات در بین خانم ها و بعضی آقایان است. بخش زیادی از این مشکل مربوط به تغذیه افراد می شود. کمبود آهن موجود در رژیم غذایی فرد، باعث کاهش شاخص هموگلوبین خون فرد شده، در نتیجه کم خونی رخ می دهد.

آویشن با داشتن مقادیر زیادی آهن، منگنز و ویتامین k، به درمان کم خونی کمک می کند. استفاده از عسل نیز برای این منظور مفید است. در نتیجه مصرف عسل و آویشن به صورت منظم و طولانی مدت، می تواند از کم خونی پیشگیری کند.

طرز تهیه و استفاده از خواص دمنوش آویشن و عسل

دمنوش آویشن و عسل

مواد لازم

  • آویشن  1 قاشق چای خوری
  • آب  1 فنجان
  • عسل  1 قاشق غذاخوری

ابتدا آویشن را در یک فنجان آب جوش ریخته و درب آن را گذاشته، اجازه می دهیم به مدت 10 تا 15 دقیقه دم بکشد. سپس صبر می کنیم تا خنک شود، بعد عسل را به آن اضافه کرده و نوش جان می کنیم.

خواص دمنوش آویشن و عسل، باعث شده که این دمنوش بسیار محبوب و پرطرفدار باشد.

گیاه آویشن

گیاه آویشن (Thyme) در مناطق مختلف کشور به نام های آزربه، اوشوم، اوشه و … هم مشهور است. این گیاه هم به صورت باغی کشت می شود و هم به صورت خودرو در دامنه کوه ها می روید. این گیاه در فصل بهار می روید. به طور کلی 215 گونه از انواع آویشن در دنیا شناسایی شده است که 18 نوع آن در ایران وجود دارد. البته بعضی از انواع آویشن، تنها مختص ایران می باشد.

گیاه آویشن

محققان با کار بر روی ترکیبات شیمیایی موجود در گیاه آویشن، دریافتند که دو پلی فنول مهم به نام های کارواکرول و تیمول در این گیاه وجود دارد. این مواد مهم دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی ویژه هستند. همچنین می توانند بر روی کبد، کلیه و نورون ها اثر حفاظتی داشته باشند.

داروسازان به همین دلیل از گیاه آویشن در صنایع پزشکی و داروسازی به شیوه های مختلف استفاده می کنند. برای مثال در تولید شربت های گیاهی ضد سرفه از گیاه آویشن استفاده می شود. برخی از شربت های گیاهی مانند تیمکس و تیمیان بر پایه ترکیب عسل و آویشن، تولید می شوند.

انواع گیاه آویشن

1. آویشن شیرازی

آویشن شیرازی از قدیم در بین ایرانیان محبوب بوده و مردم از آن استفاده می کردند ولی از لحاظ گیاه شناسی این گیاه در دسته مربوط به آویشن ها، دسته بندی نمی شود.

آویشن شیرازی تا حدودی به آویشن شباهت دارد ولی عطر و بوی آن ملایم تر است. این گیاه نیز مثل آویشن معمولی خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد و چرک و عفونت گلو و ریه را از بین می برد. این گیاه معده را تقویت کرده و درد آن را از بین می برد. از گیاه آویشن شیرازی جوشانده ای جهت بر طرف کردن تب نیز تهیه می شود.

2. آویشن باغی (معمولی)

بیشتر آویشن موجود در بازار از نوع آویشن باغی است. دمنوش این گیاه برای مقابله با عفونت های تنفسی کاربرد دارد. استفاده از این دمنوش به همراه مقداری عسل، برای حل مشکلات گلو درد، التهابات لوزه، سینوزیت، زکام و سرماخوردگی مفید است. آویشن باغی به عنوان یک داروی عالی و ارزشمند برای درمان آسم و سیاه سرفه بکار می رود.

سوالات متداول

انواع گیاه آویشن چیست؟

آویشن شیرازی و آویشن باغی یا معمولی که بیشتر در بازار وجود دارد.

گیاه آویشن چه فوایدی دارد؟

این گیاه دارای خاصیت ضد عفونی کنندگی است. برای درمان سرفه، سرماخوردگی، التهابات گلو و ریه مفید است.

خواص دمنوش آویشن و عسل چیست؟

کاهش درد های قاعدگی، بهبود عفونت لثه، پیشگیری از بیماری قلبی و عروقی، تقویت سیستم ایمنی و...

دمنوش آویشن و عسل چگونه سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند؟

عسل با داشتن آنزیم ها و ویتامین ها سیتم ایمنی بدن را تقویت می کند. همچنین آویشن نیز با خاصیت ضد میکروبی خود از بدن در برابر میکروب ها و بیماری ها محافظت می کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بستن