تاثیر فرآورده های زنبور عسلعسل درمانیمقالات

شربت عسل برای روزهای گرم سال و خواص آنها

گرمای هوا و گرما زدگی، یکی از چالش های مهم فصل تابستان است که افراد زیادی را دچار مشکل می کند. راه حل مهم تغذیه ای برای حل این مشکل، نوشیدن انواع شربت عسل برای روزهای گرم سال است. مصرف این نوشیدنی ها در طی روز باعث تقویت بدن شده و از آسیب رسیدن به آن در طی گرما جلوگیری می شود.

بهتر است در روزهای گرم تابستان قبل از خروج از منزل و قرار گرفتن در گرما و آفتاب، از نوشیدنی های توصیه شده، استفاده شود. البته نوشیدن بیشتر آب نیز در فصول گرم سال توصیه می شود.

شربت عسل

استفاده از شربت عسل برای روزهای گرم سال، به دلیل تهیه شدن از مواد طبیعی و سالم، بسیار مفید می باشد. برای طعم دار کردن نوشیدنی فصل گرما، عسل طبیعی بهترین گزینه می باشد، زیرا علاوه بر تامین انرژی مورد نیاز، مواد مغذی و ویتامین های زیادی را به بدن فرد می رساند. این ویتامین ها و مواد مغذی مقاومت بدن را در برابر گرما افزایش می دهد. علاوه بر این عسل ماده طبیعی بوده و عوارض بسیار کمتری نسبت به شکر و سایر شیرین کننده های مصنوعی موجود در نوشیدنی های صنعتی دارد. در صورتی که برای تهیه این نوشیدنی ها از عسل مناسب و به مقدار کم استفاده شود، افراد دیابتی نیز می توانند از این نوشیدنی ها به خصوص در فصل گرما استفاده کنند و از خواص آنها بهره ببرند.

در این قسمت مواد لازم و روش تهیه نوشیدنی هایی را به شما معرفی می کنم که علاوه بر طبیعی بودن، داشتن خواص بسیار، مناسب فصل گرما بوده و همچنین مواد مورد نیاز آن به سهولت و با قیمت مناسب در دسترس عموم باشد.

انواع شربت عسل برای روزهای گرم سال

  1. شربت آب و عسل

این شربت ساده ترین نوع نوشیدنی است که در برابر گرما بسیار مناسب است. از جمله خواص این نوشیدنی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • به هضم غذا کمک می کند
  • برای کاهش وزن و لاغری مفید است
  • سموم بدن را دفع می کند
  • انرژی بدن را افزایش داده و باعث شادابی آن در طول روز می شود
  • کم آبی بدن را جبران می کند
  • آلرژی بدن را کاهش می دهد

مواد لازم و طرز تهیه

  • عسل طبیعی 1 قاشق غذاخوری
  • آب ولرم 1 لیوان

چون عسل در آب سرد حل نمی شود، در ابتدا برای حل کردن آن از آب ولرم استفاده می کنیم و سپس آن را در یخچال قرار داده و یا از تکه های یخ برای خنک کردن نوشیدنی استفاده می کنیم.

2.شربت عسل و عرق کاسنی

شربت عسل با عرق کاسنی از نوشیدنی های مهم و اصیل ایرانی است که در مناطق گرم کشور بسیار پرطرفدار است. البته عده ای از افراد برای  درست کردن این نوشیدنی به جای عسل از شکر استفاده می کنند که توصیه بر مصرف عسل است. خواص این نوشیدنی با عسل بسیار بیشتر از نوع شکری آن می باشد.

عرق کاسنی با داشتن طبع سرد، گرمای بدن را از بین می برد و به صورت کاملا طبیعی حرارت بدن را می کاهد. این شربت عسل برای روزهای گرم سال، بسیار مفید و با ارزش است.

از جمله خواص نوشیدنی عسل و عرق کاسنی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درد های حاصل از آرتروز را کاهش می دهد
  • سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند
  • اضطراب را کاهش می دهد
  • یبوست را درمان می کند

مواد لازم و طرز تهیه

  • عسل 1 قاشق غذاخوری
  • آب ولرم 1 لیوان
  • عرق کاسنی 1.3 لیوان

در ابتدا عسل را در آب ولرم حل کرده  و سپس عرق کاسنی را به آن اضافه می کنیم و در یخچال استراحت داده تا نوشیدنی خنک شود.

3.شربت عسل و زعفران

شربت عسل و زعفران

 

این نوشیدنی یکی از بهترین شربت عسل برای روزهای گرم سال است. حتی گزینه مناسبی برای پذیرایی از مهمان نیز می باشد. طبع این شربت گرم است، بهتر است افراد گرم مزاج در مصرف آن تعادل را رعایت کنند. مصرف این شربت برای کسانی که منع مصرف زعفران دارند ( مثل خانم های باردار)، مناسب نمی باشد مگر با تجویز پزشک.

این نوشیدنی به دلیل داشتن زعفران، بسیار مقوی و نشاط آور بوده و برای بدن مفید است.از جمله خواص این نوشیدنی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بهبود خواب شبانه
  • کاهش مشکلات قاعدگی
  • تسکین درد
  • کمک به حفظ سلامت پوست
  • ایجاد آرامش و کاهش اضطراب فرد
  • افزایش انرژی بدن در طول فعالیت روزانه

مواد لازم و طرز تهیه

  • عسل خام و طبیعی 1 قاشق غذاخوری
  • آب ولرم یک لیوان
  • زعفران  مقداری

ابتدا مانند سایر نوشیدنی ها آب ولرم و عسل را مخلوط کرده تا عسل در آن حل شود. سپس زعفران را به آن اضافه کرده و در یخچال استراحت می دهیم. البته در این مورد برای رنگ دادن حداکثری زعفران بهتر است از تکه ای یخ در نوشیدنی استفاده کنیم.

4. شربت عسل و گلاب، بهترین شربت عسل برای روزهای گرم سال

شربت گلاب

شربت عسل و گلاب برای رفع تشنگی در تابستان بسیار مفید بوده و آبرسانی به بدن را افزایش می دهد. گلاب موجود در این شربت، نشاط آور بوده و به ایجاد آرامش در فرد کمک می کند. از جمله خواص شربت عسل و گلاب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش استرس
  • کم کردن فشار خون
  • بهبود سردرد های میگرنی
  • بهبود کیفیت خواب
  • درمان آفت دهان
  • رفع بوی بد دهان
  • کمک به رفع مشکلات دستگاه گوارش

مواد لازم و طرز تهیه

  • عسل 1 قاشق غذاخوری
  • گلاب 1.3 لیوان
  • آب ولرم یک لیوان
  • زعفران مقداری

مانند دستور شربت های قبلی عسل را در آب ولرم حل کرده و گلاب و زعفران را به آن اضافه می کنیم و در یخچال استراحت می دهیم.

5.شربت خاکشیر و عسل، موثرترین شربت عسل برای روزهای گرم سال

شربت خاکشیر و عسل

دانه های خاکشیر تاثیر بسیار زیادی در برطرف کردن عطش و تشنگی دارد. این شربت پرطرفدار بسیار پرخاصیت بوده و مصرف آن در تابستان بشدت توصیه می شود. از جمله خواص شربت خاکشیر و عسل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش بوی بد دهان
  • درمان یبوست و مشکلات گوارشی
  • پاکسازی روده
  • درمان کبد چرب
  • رفع تشنگی و عطش
  • بهبود عفونت های دستگاه ادراری

مواد لازم و طرز تهیه

  • عسل 1 قاشق غذاخوری
  • آب ولرم یک لیوان
  • خاکشیر 1 قاشق غذاخوری
  • لیموی تازه 1.2

برای درست کردن این شربت ابتدا باید خاکشیر را بدقت بشویید تا ماسه و سنگریزه های آن جدا شود. عسل را با آب ولرم مخلوط کرده و خاکشیر و آب لیمو را به آن اضافه می کنیم و نهایتا در یخچال استراحت می دهیم. می توان از برگ نعناع یا زعفران و گلاب نیز در تهیه این شربت استفاده کرد.

6. شربت سکنجبین

مصرف شربت سکنجبین یا شربت شاهانه، از قدیم در ایران مرسوم بوده است. این شربت به خوبی کم آبی بدن را جبران می کند. از جمله خواص این شربت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رفع مشکلات کبدی از جمله کبد چرب
  • رفع تشنگی و گرما زدگی
  • بهبود مشکلات گوارشی

مواد لازم و طرز تهیه

  • عسل 2 قاشق غذاخوری
  • سرکه سیب یا انگور 1 قاشق غذاخوری
  • آب ولرم 1 لیوان

طبق دستورهای قبل مواد را با هم مخلوط کرده و به صورت خنک استفاده می کنیم. می توان برای بهتر شدن طعم و خواص بیشتر آن از برگ نعناع نیز در آن استفاده کرد.

7.شربت گلقند عسلی

شربت گلقند عسلی

شربت گلقند یک شربت اصیل ایرانی است. برای درست کردن گلقند عسلی باید 100 گرم برگ تمیز و خشک گل محمدی را به صورت خرد شده در 100 گرم عسل بریزیم و به مدت 20 تا 25 روز در معرض نور آفتاب قرار دهیم. بعد از این مدت گلقند ما آماده است. از جمله خواص شربت گلقند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بهبود مشکلات قاعدگی
  • جوانسازی پوست
  • تقویت سیستم ایمنی
  • درمان یبوست

مواد لازم و طرز تهیه

گلقند

  • شربت آماده گلقند عسلی 2 قاشق غذا خوری
  • آب ولرم 1 لیوان

شربت گلقند آماده را داخل آب ریخته، مخلوط کرده و اجازه می دهیم خنک شود.

8.شربت عسل و عرق بید مشک، مطبوع ترین شربت عسل برای روزهای گرم سال

عرق بید مشک به خاطر عطر و طعم بی نظیر آن، طرفداران بسیاری دارد. نوشیدنی حاصل از عسل و عرق بید مشک، بسیار گوارا بوده و برای روزهای گرم سال بسیار مناسب است.

از جمله خواص این نوشیدنی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اعصاب را تقویت می کند
  • برای دیابت مفید است
  • پوست را شفاف می کند
  • کم خونی را بهبود می بخشد

مواد لازم و طرز تهیه

  • عسل  1 قاشق غذاخوری
  • عرق بیدمشک  1.3 لیوان
  • آب ولرم  1 لیوان

برای تهیه این شربت ابتدا آب و عسل را مخلوط کرده و بعد از خنک شدن آن، عرق بیدمشک را به شربت اضافه کنید. سپس مجددا در یخچال استراحت دهید.

9. شربت آبلیمو و عسل

شربت عسل و لیمو ترش

شربت آبلیمو یک نوشیدنی مناسب برای فصل گرماست. اگر در تهیه این شربت به جای شکر از عسل استفاده شود، خواص آن دو چندان می شود. از جمله خواص این شربت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سم زدایی بدن
  • درمان جوش و آکنه
  • تقویت مقدار انرژی بدن
  • رفع عطش و تشنگی
  • تقویت سیستم ایمنی

مواد لازم و طرز تهیه

  • عسل  1 قاشق غذاخوری
  • لیمو ترش 1 عدد
  • آب ولرم  1 لیوان

پس از حل کردن عسل در آب ولرم، آب لیمو ترش را به آن اضافه  کرده و به صورت خنک سرو می کنیم. برای طعم بهتر آن می توان از برگ های نعناع و یا مقداری گلاب نیز استفاده کرد.

10. شربت عسل و عرق بهار نارنج

عطر و طعم بهار نارنج طرفداران بسیار زیادی دارد. استفاده از شربت عسل و بهار نارنج نیز در فصل تابستان بسیار گوارا و دلپذیر است. از جمله خواص این شربت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش کیفیت خواب
  • دفع سنگ کلیه
  • تقویت سیستم ایمنی
  • کمک به آرامش اعصاب

مواد لازم و طرز تهیه

  • عسل  1 قاشق غذا خوری
  • عرق بهار نارنج  1.3 لیوان
  • آب ولرم  1 لیوان

عسل را در آب ولرم حل کرده و عرق بهار نارنج را به آن افزوده  و به صورت خنک نوش جان می کنیم.

11. شربت عسل و تخم شربتی، پرفروشترین شربت عسل برای روزهای گرم سال

شربت تخم شربتی نوشیدنی بسیار مناسب برای فصل گرماست. معمولا این شربت در مغازه های آب میوه فروشی به فروش می رسد. هرچند بهتر است که این شربت خوشمزه به جای شکر، با عسل تهیه شود. دانه های لعاب دار و ژلاتینی تخم شربتی، علاوه بر خواص فراوان بر زیبایی این نوشیدنی می افزاید. از جمله خواص این نوشیدنی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ایجاد آرامش اعصاب
  • درمان فشار خون
  • رفع عطش و گرما زدگی
  • جلوگیری از پوسیدگی دندان
  • درمان درد های معده
  • درمان سردرد
  • تقویت پوست و مو

مواد لازم و طرز تهیه

  • عسل طبیعی 1 قاشق غذا خوری
  • تخم شربتی 1 قاشق غذا خوری
  • آب ولرم 1 لیوان

ابتدا تخم شربتی ها را تمیز شسته و در نصف لیوان آب ولرم اجازه می دهیم تا کاملا لعاب دار شود. عسل را نیز در آب حل کرده و تخم شربتی های لعاب دار شده را به آن می افزاییم. این نوشیدنی بعد از خنک شدن قابل استفاده می باشد. می توان از برگ های نعناع و یا مقداری گلاب در این نوشیدنی استفاده کرد.

سوالات متداول

کدام شربت ها برای فصل گرما مناسب ترند؟

شربت عسل و تخم شربتی، عسل و آبلیمو، عسل و خاکشیر، گلقند عسلی و ..

شربت عسل و خاکشیر چه فوایدی دارد؟

درمان یبوست، حل مشکلات کبدی و کبد چرب، بر طرف کردن مشکلات گوارشی، رفع عطش و...

برای دفع سنگ کلیه مصرف چه شربتی را توصیه می کنید؟

برای دفع سنگ کلیه مصرف شربت عسل و عرق بهار نارنج توصیه می شود.

گلقند عسلی را به چه روشی می توان تهیه کرد؟

100 گرم گل محمدی شسته و خشک شده را خرد کرده و با 100 گرم عسل مخلوط می کنیم. ظرف حاوی این مخلوط را به مدت 20 تا 25 روز در معرض نور خورشید قرار می دهیم و بعد از گذشت این زمان شربت گلقند عسلی آماده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بستن